Vadarset – Tips på kompletta vadarpaket med vadarbyxor och vadarskor

Vadarset

Vadarset - Bild


Vadarset - Vision Fly Fishing
Vadarset - Keeper a Vision Group Brand
Vadarset - Guideline Fishing

Vadarset

Vadarset – är ett färdigt set innehållande vadarbyxor och vadarskor. Är du på jakt efter en helt ny vadarutrustning är ett vadarset ett perfekt alternativ. Fördelen med att köpa ett färdigt vadarset är att priset oftast är betydligt bättre än om man skulle köpa vadarbyxor och vadarskor för sig. Vadarutrustningen i ett färdigt set är framtagen att möta fiskarens krav och är avsett att passa bra tillsammans. Färdiga vadarset finns i många olika nivåer och variationer.

De vadarseten vi presenterar här är antingen ihopsatta av de återförsäljare vi samarbetar med eller av leverantörerna själva. Detta för att kunna erbjuda så bra paket som möjligt till ett så bra pris som möjligt. Innan ditt köp bör du fundera över vilken nivå och prisklass du vill lägga dig på. Du bör även fundera på syftet då utbudet idag är stort och priserna skiljer sig för att möta sportfiskares olika krav.


POPULÄRA VADARSET


Vadarset - Vision Icon/Hopper Vadarset

Vision

ICON/HOPPER VADARSET

Proffsigt set från Vision med deras proffsiga Icon vadarbyxor med alla nödvändiga specifikationer och mer därtill. Materialet är ett F3.5 andningsmembran med 3-lager i övre delen och 6-lager i nedre delen. Neopren sockorna är bekväma med en höger- och vänsterfots design. Vadarskorna är ett par Vision Hopper gjorda i stryktåligt nylon och syntetiskt läder med filtsula för bästa grepp på hala underlag.

Vadarset - Vision Kura/Hopper vadarset

Vision

KURA/HOPPER VADARSET

Prisvärt och proffsigt set från Vision innehållande vadarbyxorna Kura ULTRA, ett par extremt lätta vadare med slitstarka platta fogar som är tillverkade med ultraljuds svetsteknik. De har genomtänkta egenskaperna såsom Curved NoSeam-skärning, matchande färg på bälte och hängslen, D-ringar, inbyggt grusskydd och torköglor. Vadarskorna är ett par bekväma Vision Hopper med svart filtsula av högsta kvalitet.

Vadarset - Vision Keeper vadarset

Vision

KEEPER VADARSET

Ett värstingset med Guidelines premium utrustning. Vadarbyxorna är ett par Alta Sonic som har väldigt bra passform och rörelsefrihet med Sidewinder snitt. Nedre delen tillverkas av ett 4-lagers japansk Oxford Nylon som kallas Eclipse™ Twin Sensor II Bi-Component som effektivt transporterar bort både fukt och kondens, samtidig som det håller vattentätt. Vadarskorna är Guidelines bekväma och pålitliga Alta V2 modell. 


Viktigt vid val av vadarset

Vid val av vadarset är det viktigt att inte förhasta sig utan tänka efter noga vad man är ute efter. Fundera först vad du ska använda dem till. Tyvärr finns idag inte någon enskild uppsättning av vadarset perfekt för alla förhållanden. Därför finns det mycket att fundera på. Ska de användas i strömmande vatten eller kanske i kallare klimat.

Vadarbyxor – Hur pass tåliga vadarbyxor bör jag välja? Tunnare vadarbyxor väger mindre och andas bra vilket kan ge en bättre komfort. Nackdelen är att de är mindre tåliga. Tjockare vadarbyxor i flera lager väger mer upplevs styvare men är betydligt tåligare. Många vadarbyxor har förstärkningar med extra lager och tåligare material på utsatta områden så som knän, säte och skrev.

Ytterligare information och tips på vadarbyxor hittar du på vår startsida » 

Vadarskor – Vilken typ av sula bör jag välja? Vadarskor med filtsula ger utmärkt grepp på hala ytor så som bevuxna stenar men kan istället vara mindre bra på vandringen och hala på vått gräs. Gummisula är bättre för leriga bottnar och har bättre grepp på land vid vandring. Dessutom är gummi lättare att rengöra än filt.

Tips på bra vadarskor hittar du på vår sida vadarskor »