Andasvadare – Tips på bra andasvadare | Vadarbyxor

Andasvadare

Andasvadare - Bild


Andasvadare - Greys Logo
Andasvadare - Patagonia Logo
Andasvadare - Keeper a Vision Group Brand

Vadarbyxor – Andasvadare

Andasvadare – är vadarbyxor är tillverkade i snabbtorkande, lättviktsmaterial som har förmågan att andas i vatten. De kan även kallas lättviktsvadare och är idag utan tvekan vanligast bland återförsäljare och ute bland sportfiskare. Mångsidigheten och komforten i dessa vadare gör dem till förstahandsvalet och därför en viktig del av en flug- och kustfiskaren utrustning idag.

Andasvadare har på senare tid gjort flera tekniska framsteg inom textil, prestanda, tillverkningsteknik och passform. Dessa designförbättringar har haft positiv inverkan på faktorer som hållbarhet och komfort till oss sportfiskares stora tillfredsställelse. De har även fördelen som namnet avslöjar att de ventilerar och andas samtidigt som de håller vattentätt. Att de dessutom väger väldigt lite gör dem till det bästa valet. 


POPULÄRA ANDASVADARE

Andasvadare - Fladen Maxximus Vadarbyxor

Fladen

MAXXIMUS

Köp här »

Fladen Maxximus är ett par extremt lätta och bekväma vadarbyxor med bra andningsförmåga. Läs mer

Maxximus har beprövad konstruktion och är tillverkade i ett slitstarkt och lätt 3-lagers tyg. De är även försedda med neoprensockor, med inbyggda grusskydd och tejpade sömmar.

Modellen är stilren och har en snygg design. På insidan sitter en större ficka som även kan vändas så den hänger ut. Keeper är vadarbyxor för dig som rör dig mycket under fisket och värdesätter bra ventilation och lätt vikt. Förutom inbyggda grusskydd har även Keeper tejpade sömmar samt ett praktiskt bälte för bästa passform.

Andasvadare - Vision Atom

Vision

ATOM

Köp här »

Andasvadarna Atom från välkända Vision är ett par riktigt bra vadarbyxor. Läs mer

Atom är tillverkade i ett slitstarkt 3-lagers F3 tyg. Modellen har en stor ficka framtill med vattentätt blixtlås innehållande ytterligare en liten ficka, elastiskt och justerbart bälte och hängslen, inbyggda grusskydd m.m. Ett par prisvärda och kvalitativa vadarbyxor helt enkelt.

Membranet har bra andningsförmåga och transportera bort fukt mycket effektivt. De är även utrustade med förstärkta neoprensockor av hög kvalitet. Finns i storlekarna S, M, L, XL och XXL.

Andasvadare - Patagonia Swift Current Ultralight Waders

Patagonia

SWIFT CURRENT

Köp här »

Prisvärda och proffsiga andasvadare från Patagonia. Läs mer

Dessa vadarbyxorna har elastiska hängslen och bälte för bättre passform. Membran-materialet har god andningsförmåga och all fukt transporteras lätt ut ur materialet. På insidan så hittar du en TPU-gjuten, vattentät ficka.

Swift Current är även utrustade med bekväma neoprenstrumpor som är formsydda med en höger respektive vänsterfot. Dessutom är de utrustade med gravel guards, och tejpade sömmar för bästa hållbarhet. Patagonia Swift Current Ultralight Waders är förutom proffsiga även de lättaste, mest packvänliga och tekniskt avancerade vadarbyxor som Patagonia någonsin har gjort.

Andasvadare - Patagonia Swift Current Expedition

Patagonia

SWIFT CURRENT EXPEDITION

Köp här »

Extremt proffsiga och mångsidiga andasvadare från Patagonia Fishing. Läs mer

Swift Current Expedition är ett par fantastiska andasvadare som erbjuder rörelsefrihet och tålighet utöver det vanliga. De är tillverkade i H2No-material med mycket god andningsförmåga och hög kvalitet. På insidan så hittar du en TPU-gjuten, vattentät ficka.

Swift Current Expedition har en mer slimmad profil runt höfterna, midjan och bröstet. Det ger en förbättrad passform och snyggare design. Dessutom är de utrustade med anatomiskt utformade neoprensockor i 4 millimeter för bästa hållbarhet. Swift Current Expedition Waders är även enkla att konvertera till midjehöjd tack vare det smarta upphängningssystemet .


Viktigt att tänka på innan val av andasvadare

Material – Eftersom textilmaterialet i andasvadare är ganska tunt och ventilerar bra är denna typen av vadarbyxor att föredra i varmare klimat. En annan fördel med dessa vadare är den lätta vikten. Detta är en stor fördel för själva komforten men även vid transport. De är dessutom snabbtorkande jämfört med till exempel neoprenvadare.

Komplettera dina andasvadare med ett par vadarskor »

Passform – Passformen i dina andasvadare är viktig då materialet inte är stretch. Andasvadarna ska därför inte ha en för tight passform. Har du tänkt att ha dina andasvadare i kallare klimat ska du gärna komplettera med en Thermal Bib och ta alltid med extra byx- och långkalsongslager i beräkningen vid val av storlek. Passformen är viktig och kan vara avgörande för hållbarheten för dina vadare. Dessutom är det viktigt för din egen komfort att byxorna sitter bekvämt och känns bra. Ett par andasvadare är enkla att hantera och snabba att ta på och av.

Intresserad av tips på ett par smidiga midjevadare? klicka här »