PVC Vadare – Prisvärda vadarbyxor i PVC material

PVC vadare


PVC Vadare

Vadarbyxor i PVC – är den äldsta formen av vadarbyxor som är tillverkade i PVC-material dvs. gummimaterial. Vadarbyxor i PVC är fortfarande mycket vanliga på marknaden då de är enkla och försedda med ett billigt pris. Ett par vadarbyxor i PVC är förutom inom sportfisket, även vanligt inom det marinbiologiska och vattenbaserade forskningen. De är även vanligt hos arbetare som arbetar i vattenfylla utrymmen så som reningsverk och avlopp. Dessa vadarbyxor har en enkel konstruktion och finns enbart med fastsvetsad gummistövel. PVC är inget stretch material och heller inget värmande material.

Fördelen med ett par PVC vadare är att de torkar snabbt och är lätta att ta på och av. De värmer dessvärre inte och andas heller inte. Den enklare fastsvetsade gummistöveln erbjuder ingen vidare komfort eller bra grepp. Något som är fördelaktigt på vandringen eller längs kusten men inte lika viktigt på korta fiskepass i lugna vatten. Detta gör att de inte rekommenderas till krävande sportfiske längs kusten eller fiske som innebär längre vandringar. De rekommenderas till lättare vadarfiske eller till mer vattenbaserade arbeten.


POPULÄRA VADARE I PVC

PVC vadare - Happy Angler

Happy Angler

PVC VADARE

Köp här »

Klockrena och prisvärda vadarstövlar från Happy Angler. Tillverkade i nylon med PVC yta och fastsvetsade gummistövlar som sko del.

PVC vadare - Daiwa Lightweight

Daiwa

LIGHT WEIGHT

Köp här »

Bra lättviktsvadare tillverkade i slitstarkt 450Den-tyg med fastsvetsad PVC stövel. Finns i storlekar från 36 ända upp till 48!

PVC vadare - Patriot Vadarbyxor PVC & Nylon

Patriot

VADARBYXOR

Köp här »

Klassiska vadarbyxor i PVC och nylon från Patriot med komfortabel och slitstark stövel. Prisvärda och smidiga!


Intresserad av ett par neoprenvadare istället? Kolla in våra tips här »

Passform – Passformen i dina PVC vadare är begränsad då storleken på vadarbyxorna är anpassad efter skostorleken i stöveln. Ju större skostorlek ju längre och bredare modell på vadarbyxorna. Hängslena kan justeras men till en viss gräns. Dessutom är PVC inget stretch material och byxorna ska inte sitta tight. Därför är oftast modellen ordentligt tilltagen.