Vadarjacka – Tips på bra och tåliga vadarjackor | Vadarbyxor

Vadarjacka

Vadarjacka - Bild


Vadarjacka - Patagonia
Vadarjacka - Keeper a Vision Brand Group
Vadarjacka - Greys Fishing

Vadarjacka

Vadarjacka – är överdelen på vadarutrustningen. En vadarjacka är en jacka tillverkad i, precis som andasvadare, vattenavstötande, snabbtorkande, lättviktsmaterial som till exempel Gore Tex textil. Vadarjackan påminner om en regnjacka men är normalt av kortare modell och är utrustad med smarta tillbehör och funktioner för att förenkla för sportfiskaren så som flertalet fickor både invändigt och utvändigt.

Vadarjackorna blir mer och mer avancerade bland annat på grund av tekniska framsteg inom textil, prestanda, tillverkningsteknik och passform. Funktion och designförbättringar utvecklas ständigt och nya modeller håller mycket hög klass. Vadarjackor har precis som andasvadare även fördelen att de ventilerar och andas samtidigt som de är vattenavstötande.


POPULÄRA VADARJACKOR


Vadarjacka - Fladen Authentic 2.0 vadarjacka

Fladen

AUTHENTIC 2.0

Köp här »

Authentic 2.0 från Fladen är en mycket bekväm vadarjacka som har en enkel och stilren design. Läs mer

Authentic 2.0 vadarjacka är tillverkad i starkt polyester och PVC-laminerad microfiber med tejpade sömmar och bra vattenavvisande effekt. Den är försedd med flertalet praktiska fickor i olika storlekar med gummerade dragkedjor. 

Vadarjacka - Norfin Pro Guide

Norfin

PRO GUIDE

Köp här »

Vadarjacka tillverkad i Nortex Breathable 3-lagersmaterial med grym andningsförmåga. Läs mer

Pro Guide har en riktigt snygg och stilren design. Den är utrustad med flera fickor med blixtlås för betes askar och även handvärmningsfickor. Pro Guide väger otroligt lite och är lätt att packa med sig i bagaget på resande fot. 

Vadarjacka - Cold Weather Wading Jacket

Greys

COLD WEATHER

Köp här »

Mycket populär och proffsig vadarjacka från Greys med fantastiska egenskaper.Läs mer

Cold Weather Wading Jacket är tillverkad i 3-lagers Climatex-material med mycket bra vattenavstötande egenskaper. Cold Weather jackan är utrustad med 2 stora bröstfickor på utsidan och flera mindre fickor på både utsidan och insidan. Den är dessutom utrustad med sköna, praktiska, fleecefodrade värmefickor.

Vadarjacka - Patagonia M'S Minimalist Wading Jacket

Patagonia

M’S MINIMALIST

Köp här »

M’S Minimalist vadarjacka är en proffsig och mångsidig lättviktsjacka perfekt för det krävande vadarfisket.Läs mer

Den är tillverkad i 2,5 lagers nylon med en vattentät/andningsbar H2No Performance Standard. Den är utrustad med två stora frontfickor och flera justeringsmöjligheter för optimal passform

Vadarjacka - Patagonia M'S SST Jacket

Patagonia

M’S SST

Köp här »

M’S SST vadarjacka från Patagonia är en riktigt snygg och proffsig jacka framtagen för det krävande kustfisket.Läs mer

M’S SST har snabbt blivit många sportfiskares favoritjacka, inte konstigt säger vi. Den är tillverkad i 3 lagers nylon med en vattentät/andningsbar H2No Performance Standard-barriär dessutom är samtliga sömmar tejpade. 


VAL AV VADARJACKA

Att välja rätt vadarjacka är viktigt för att kunna fiska optimalt. En viss typ av jacka fungerar bättre till en viss typ av fiske och situation. Därför är det viktigt att först se över vilket eller vilka användningsområden som är tänkt. En optimal jacka för kustfisket kan skilja sig en aning jämfört med de mer traditionella vadarjackorna för det övriga flugfisket i strömmande vatten och vattendrag. Vanligtvis är vadarjackor försedda med många fickor och många uttänkta funktioner. Något som är mycket fördelaktigt i de flesta flugfiske situationerna för att kunna få med all utrustning som krävs på vandringen.

OLIKA TYPER AV JACKA FÖR OLIKA SITUATIONER

En vadarjacka till kustfisket däremot är oftast försedd med mindre extrautrustning och mindre funktioner. Detta av en anledning då dessa extra saker kan vara mer belastning och störande moment längs med kusten. Något som synd tydligt på Visions mer avskalade Kust-modell som är framtagen av inbitna kustfiskare. Självklart fungerar även traditionella vadarjackor till kustfisket det vi pålyser här är det optimala användningsområdet, och flera vadarjackor är utformade och framtagna för att vara optimalt för just sitt användningsområde och inriktning. Personligen använde jag länge en vanlig regnjacka till mitt kustfiske som även det fungerade alldeles utmärkt bland annat på grund av den minimala designen utan ”tingel tangel” och onödiga funktioner som stör.


Ytterligare information och tips på vadarbyxor hittar du på vår startsida »