Neoprenvadare – Tips på bra och prisvärda vadarbyxor i neopren

Neoprenvadare

Neoprenvadare - Bild


Vadarbyxor – Neoprenvadare

Neoprenvadare – är vadarbyxor som är tillverkade i flexibelt och värmande neoprenmaterial. Vadarbyxor i neopren är mycket vanliga på marknaden och i sportfiskebutikerna detta för att de oftast är försedda med ett billigare pris än många andra avancerade vadarbyxor och passar bra för dig med en tightare budget. Förutom ett billigare pris har de fördelen att värma betydligt mer än till exempel andasvadare då de är av ett tjockare och mer värmande material. Därför är det även fördelaktigt med neoprenvadare i kallare klimat.

Neoprenvadare har funnits på marknaden länge och är en välbeprövad typ av vadarbyxor. Neopren är ett stretchmaterial och finns i olika tjocklekar och mäts då i millimeter. Ett par vadare i neopren ska gärna sitta tight, detta kan göra dem lite mer omständliga att ta på och av jämfört med andasvadare men när väl är på så sitter de riktigt bra på. Dessutom är neoprenmaterialet mer stryktåligt än många andra vadar-material och håller oftast lite längre mot slitage.


POPULÄRA NEOPRENVADARE

Neoprenvadare - Abu Garcia Neoprenvadare

Abu Garcia

NEOPRENVADARE

 

Klockrena vadarbyxor från Abu Garcia. De är tillverkade i 4 m.m. tjockt neopren, de är dessutom förstärkta vid knäna. Extremt prisvärda och har en bra andningsförmåga. De har fastmonterade stövlar med filtsula för bästa grepp, färgen är svart och designen är enkel men snygg. Ett par riktigt bra nybörjarvadare eller för dig som vill ha ett par prisvärda vadarstövlar. Passar perfekt i kallare vatten, tidig vår eller sen höst.

Neoprenvadare - Rapala Montauk

Rapala

MONTAUK

 

Kvalitativa neoprenvadare från Rapala tillverkade i 4 m.m. tjockt neopren, med förstärkta knäpartier och riktigt bra andningsförmågan. Montauk har fastmonterade stövlar med filtsula för bästa grepp, robusta hängslen med kardborreband och en rymlig frontficka. Designen är enkel men snygg och färgen är grön. Ett par riktigt bra vadarbyxor som passar perfekt under de kallare månaderna.

Neoprenvadare - Fladen Maxximus Neoprenvadare

Fladen

MAXXIMUS

Köp här »

Maxximus är prisvärda vadarbyxor från Fladen av bra kvalitet. De är tillverkade i 4 m.m. tjockt neopren som håller dig varm även i de hårdaste väderförhållandena. Knäna har förstärkningar och de kommer med fastmonterade stövlar med bra grepp. Färgen är svart och designen är stilren. Ett par riktigt bra neoprenvadare för dig som vill ha ett par prisvärda och bra vadarstövlar i neoprenmaterial.


Viktigt att tänka på innan val av neoprenvadare

Material – Neoprenmaterialet är billigare än många andra Gore-tex och nylon-material som är vanligt på vadarbyxor idag. Vadarbyxor i neopren har därför ett billigare pris än många andasvadare och passar därför väldigt bra som nybörjarutrustning. Dessutom är neopren ett tjockare och värmande material. Därför har i princip alla vadarbyxor med ”stocking-foot” det vill säga utan fastmonterad stövel neoprenstrumpor på benslutet.

Ska du gå mycket i vatten kan det dock tilläggas att neoprenvadare plogar betydligt mer vatten än andra vadare och blir därför mer fysiskt ansträngande att röra sig i. Dessutom blir det snabbt väldigt varmt i ett par vadare i neopren vid längre promenader på land, speciellt under de varmare månaderna på året.

Passform – Neopren är stretchmaterial och finns i olika tjocklekar i millimeter och ett par neoprenvadare ska gärna sitta tight. Detta kan göra dem lite mer omständliga att ta på och av jämfört med andasvadare.

Ytterligare information och tips på vadarbyxor hittar du på vår startsida »