Reparera och laga vadarbyxor – Tips på lagningar och reparations kit

Laga vadarbyxor

Laga vadarbyxor - Bild


Reparera och laga vadarbyxor

Läckande vadarbyxor – är alltid irriterande att upptäcka. Det första man bör kolla upp och kontrollera är garantin då det många gånger är upp till 2 års garanti på utrustning. Dessutom ger konsumentköplagen ett bra skydd om varan går sönder på grund av fabriksfel det vill säga, fel som fanns redan från början. Konsumentköplagen ger då ett skydd i upp till 3 år. Du skall däremot vara uppmärksam på att garantin och reklamationsrätten inte gäller om produkten gått sönder på grund av felaktigt användande eller handhavande fel.

Dina rättigheter som konsument när du köper en vara står i konsumentköplagen. Där står bland annat vad du kan kräva av säljaren om det är fel på vara. Om en vara går sönder kan det bli aktuellt med ersättning:

  • Garantin – utfärdas av säljaren och gäller normalt 1-2 år. Garantin gäller för fabrikationsfel, inte skador som orsakats av en olyckshändelse eller för att du använt eller hanterat varan felaktigt.
  • Konsumentköplagen – om felet funnits från början och du reklamerar varan inom tre år och inom två månader från det att du upptäckte felet.

Visar det sig däremot att du varken har rätt till garanti eller reklamation så finns idag mycket bra reparations-kit till läckande vadarbyxor. Vanliga skador på vadarbyxor är revor från grenar eller vassa stenar som skett på grund av yttre påverkan. Andra vanliga skador är slitage skador som att sömmarna eller limningarna släpper på extra utsatta områden så som skrev, knäveck, övergång från nylontyg till neopren samt dragkedjor.


LAGA VADARBYXORNA MED REPARATIONS-KIT

Laga vadarbyxor - Stormsure Repair kit

Stormsure

REPAIR KIT

Köp här »

Mycket bra reparationskit från Stormsure som alltid är bra att ha med sig på fisketuren för att enkelt stoppa läckan på dina vadarbyxor.

Laga vadarbyxor - Stormsure Instant Waterproof Patches

Stormsure

ADHESIVE PATCHES

Köp här »

Stormsure vattentäta reparationslappar är slitstarka och med lätt stretch, för att enkelt reparera och laga vadarbyxor.

Laga vadarbyxor - Loon UV Wader Repair

Loon

UV WADER REPAIR

Köp här »

Pålitligt reparationslim som går att använda på både våta och torra vadarbyxor. Torkar snabbt och effektivt i vanligt UV-ljus.

Laga vadarbyxor - Aquasure Neoprenlim

Aquasure

NEOPRENLIM

Köp här »

Pålitligt lim som förblir elastiskt för att enkelt laga hål i neoprenvadare eller neoprensockan i dina andasvadare.


För ytterligare tips på vadarutrustning klicka här »